Despre revistă
Scop
Descriere generala
Analele Stiintifice ale Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi Stiinte ale comunicarii, este o publicatie periodica anuala editata la initiativa si sub coordonarea departamentului de stiinte politice al Facultatii de Stiinte Social-Politice. Principalul scop al revistei este prezentarea contributiilor stiintifice cele mai recente realizate în cadrul grupurilor de cercetare universitare si participarea la schimbul de idei în domeniul stiintelor politice, la nivel national si international.
Periodicitate
Revista apare anual, în luna aprilie la Editura Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Termenul limita pentru transmiterea catre redactie a articolelor propuse spre publicare este 30 noiembrie.
Politica editoriala
Revista publica articole care pot fi încadrate, prin subiect sau abordare, în domeniul stiintelor politice. Nici una dintre directiile de cercetare sau disciplinele consacrate nu sunt excluse, politica editoriala a revistei urmarind sa încurajeze prezentarea unei game de abordari cât mai variate. Sunt apreciate contributiile care utilizeaza o perspectiva interdisciplinara legata de stiintele sociale si studiile umaniste.
Articolele sunt publicate în limba româna, engleza sau franceza, respectându-se regulile generale de redactare stabilite de catre redactie.
Responsabilitatea pentru opiniile si asertiunilor facute de autori revine în întregime acestora. Publicarea articolelor nu implica faptul ca ele reprezinta pozitia redactiei sau a institutiilor care fac posibila publicarea lor fata de subiectele în cauza.
Distributie
Revista este distribuita prin schimb international în numeroase biblioteci universitare din întreaga lume. Varianta electronica a revistei este accesibila gratuit pe site-ul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice: http://anale.fssp.uaic.ro/.
Drepturile de autor
Nu sunt admise texte care au aparut deja în alte publicatii.
Prin transmiterea unui articol spre publicare autorii consimt ca textul transmis sa fie publicat de catre redactie, fara vreo îngradire, în forma tiparita sau online.
Procesul de revizuire
Selecţia articolelor
Selecţia articolelor este realizată de câte doi evaluatori, specialişti în domeniul ştiinţelor politice. Evaluarea durează cel mult trei luni, iar autorii vor fi informaţi asupra rezultatului. Autorilor li se poate cere să facă modificări în textele propuse.
Autorii trebuie să respecte, de asemenea, toate recomandările tehnice formulate de către colegiul de redacţie.
Pentru a asigura procesul de peer review, autorii sunt rugaţi sa trimită articolul în doua exemplare, unul dintre ele fiind lipsit de orice referire la autor şi să pună la dispoziţia redacţiei date de contact amănunţite.