Despre revistă
Scop
Scop ASAS:
Sa promoveze rezultate remarcabile ale cercetarilor stiintifice sistematice si empirice, obtinute de cadre didactice, cercetatori, studenti si practicieni din domeniul stiintelor sociale si umaniste, in vederea stimularii functionarii optime a mediilor academice si sociale.
Specific al ASAS:
Revista se distinge prin prezentarea de analize si explicatii teoretico-metodologice de tip sociologic si prin exemplificarea valorizarii acestora in finalitati la nivelul politicilor, strategiilor si interventiilor de tip asistential.
Procesul de revizuire
Pentru a asigura procesul de peer-review, autorii sunt rugati sa trimita articolul în doua exemplare, din care unul fara datele de identificare si fara vreun reper cu privire la cine a redactat acel articol.
Articolul trimis spre publicare va fi însotit de o scurta prezentare a autorului si o lista de jumatate de pagina cu ultimele publicatii.
Autorii romani sunt incurajati sa trimita si varianta in limba romana.
Articolele se trimit numai în varianta electronica, prin încarcare direct pe website sau prin e-mail, ca fisiere atasate, pe adresa an-soc-as(la)uaic.ro.
Editorii selecteaza materialele care respecta normele de tehnoredactare (vezi instructiuni pentru autori).
Doi membri din Comitetul de redactie si dintre referentii stiintifici fac o evaluare initiala a relevantei stiintifice a articolului si stabilesc nominal doi experti în domeniul articolului pentru evaluarea peer review.
Materialele care respecta standardele stiintifice vor fi propuse pentru publicare.
Cele care pot respecta rigoarea stiintifica impusa prin efectuarea unor modificari de catre autor, sunt returnate acestuia pentru a le completa. Materialele care nu respecta minimul de calitate stiintifica sunt respinse.
Fiecare autor va fi anuntat cu privire la concluziile selectiei.
Responsabilitatea continutului articolelor revine, în întregime, autorului (autorilor).
Vor fi incluse în revista doar articolele nepublicate anterior.